Dykkerferie: Egypten perfekt til dykning

I Egypten findes der tre fremtrædende dykkersteder: Sharm El Sheik, Dahab og Hurghada.

Feriebyen Sharm el-Sheikh ligger kun fem timers flyvning fra Danmark. Her er sol og varme året rundt, smukt krystalklart vand og store oplevelser at få ved dykning i vandet. Prøv f.eks. at dykke efter thistlegorm, det er et sænket Engelsk fragtbåd fra 1940´erne. Det ligger på mellem 18-30 meter dybt vand ved Sharm el-Sheikh.

Klik her for at købe billige billetter til Egypten.

Dahab er en lille og hyggelig beduinby, og meget populær blandt rygsækturister.

Hurghada er præget af store hoteller og er Egyptens største og ældste badeby, som strækker sig over ca. 40 km langs Rødehavet. Hurghada er afslapning, dykning, snorkling og hygge om dagen og fest på stranden af aftenen. Der vokser nye store hoteller op i Hurghada hvert år, så der er plads til det store antal dykkerglade turister som hvert år besøger Hurghada i Egypten for at få en spændende oplevelser i vandet.

Både Hurghada, Dahab og Sharm el-Sheikh byder på god dykning, og der er mulighed for at tage dykker ceritfikat hos dygtige og erfarne dykkere.

Egypten har rigtig gode dykkermuligheder på alle niveauer, så der er noget for både de erfarne dykkere og nybegyndere. Rødehavet er et godt sted at dykke da koralerne giver god læ for strøm.

Dykning i Blue Hole i Rødehavet
Det mest berygtede dykkersted i Egypten hedder The Blue Hole, og er beliggende kun ca. en meter fra kysten.
Blue Hole er et kæmpe stort krater, med levende koraller, som er formet som et stort hul og som tydeligt kan ses fra luften. Det er virkeligt noget af et syn. Hullet er over 100 meter dybt.

Når man er på dykkerferie i Egypten skal man vide at der kraftigt advares imod at tage koraler op fra havet. Egypten ser dette som en forbrydelse og giver meget store bøder.