Krydstogt på Nilen: En oplevelse for livet

Oplev Egypten på et fantastisk krydstogt langs Nilen. Der findes flere rejsebureauer som tilbyder krydstogt på Nilen med danske rejseledere, så alle kan følge med. Rejsebureauerne reklamere med at krydstogterne er for hele familien, men man skal huske på at man er ude på skibet på vandet og hvis børnene bliver søsyge, så kan turen godt blive lang og hård for hele familien.

Det gode ved denne måde at rejse og se Egypten på at jo at man oplever flere steder på en forholdsvis nem måde på skibet. Skibene der tilbyder krydstogter på Nilen er ikke så store og der er som oftest arrangeret aktiviteter og underholdning, så der sker noget. Det kan selvfølgelig også være en god måde at rejse på fordi man har en fast base på skibet, og derved blot kan slappe af og nyde udsigten uden selv at skulle tage stilling til hvor man nu skal hen og hvad man nu skal se.

Klik her for at købe billige billetter til Egypten.

Ved at sejle på Nilen kan man også se livet langs vandet og få indblik i lokalbefolkningens dagligdag og gøremål. Man vil kunne se børn bade i Nilen, kvinder vaske tøj og mænd hente vand. Man kan desuden se ørkner og frodige marker.

På et krydstogt langs Nilen driver I adstadigt afsted, og har rig mulighed for at opleve lokalbefolkningens hverdag langs floden.

Her vasker kvinder tøj, børn bader og mænd vander deres husdyr. Med et krydstogt på Nilen får du fornemmelsen af at blive en del af livet langs floden.

Krydstogtet starter ved Luxor, som er en smuk og spændende by hvor man også kan bruge nogle dage på at se de lokale seværdigheder, shoppe og nyde kulturen. I Luxor er der attraktioner på begge sider af Nilen. På den rolige vestbred kan man blandt andet se de berømte grave i Kongernes Dal og de store mindetempler over konger og dronninger. Østsiden har strandpromenaden, Luxor-templet samt det 36 hektarer store Karnak-templet.

Rejsebureauerne reklamere med: “Et krydstogt op ad Nilen er en smuk og fredfyldt oplevelse, der guider passagerne gennem de vigtigste seværdigheder langs ”flodernes flod” ombord på et flydende hotel med garanti for smukke udsigter.” På krydstogtet er der helt sikkert lagt op til en god oplevelse, og de fleste af krydstogtskibene indrettet næsten som et luksus hotel med swimmingpool, aircondition, jacuzzi, diskotek og skønhedssaloner. Desuden tilbydes der på krydstogtskibene god og fin mad, underholdning og de andre gæster gør også at det er nemt at få sociale forbindelser.

Et typisk krydstogt på Nilen varer en uge, hvor skibet tilbagelægger omkring 450 kilometer fra Luxor til Aswan og tilbage igen. Visse ture inkluderer også Kairo, hvor man så typisk besøger Giza-pyramiderne, Sfinksen, trappetrinspyramiderne og Memphis.

Efter Luxor er det Edfu det gælder, med Horus tempel, som er Egyptens bedst bevarede. Templet ligger et lille stykke fra kysten og man kan enten komme dertil med skibets egne busser eller med hestevogn. Næste stop er templet i Kom Ombo, som er til ære for guderne Sobek og Haroeris.

Sidste stop i syd er handelsbyen Aawan. De to hovedattraktioner her er Nassas store dæmningen og den ufærdige obelisk, der ville have været verdens største.