Cairo

Cairo ligger kun omkring 160 km syd for Middelhavet, der hvor Nilen begynder at forgrene sig. Cairo er både den største og den mest befolkede by i Egypten. Der er i alt omkring 20 millioner indbyggere, men ingen kender det præcise befolkningstal. Cairo er hjemsted for pyramiderne: Sfinxen; Memphis og Sakkara. Og i Cairo findes over 1.000 moskéer, samt det Egyptisk Museum med Tut Ankh Amons guldskat og den berømte basar Khan el Khalili. Cairo er en spændende by som har mange seværdigheder at byde på. Man kan også opleve den gamle bydel fra romertiden, Fustat.

Klik her for at købe billige billetter til Cairo.

Af seværdigheder i Cairo kan nævnes:

Khan el Kahililo
Khan el Kahlili er en markedsplads som har eksisteret siden år 1382. Det er et af de vigtigste markeder i Cairo for kunsthåndværk, tæpper, tøj, køkkenredskaber og så videre. Det er en labyrint af små og krogede gyder og stræder. Markedet er så stort og fyldt med små gader og boder at det kan være helt overvældende, men det er helt sikkert også en oplevelse og et besøg værd når man er i Cairo. Folkene i Cairo og på markederne er generelt flinke og venlige og det er svært at komme fra markedet uden at have købt noget. Det er også en god måde at få indblik i det lokale liv og den lokale hverdag, fordi de fleste af de andre handlende er lokale, så det er ikke kun et marked for turisterne, hvilket kun gør oplevelsen mere spændende og ægte.

Der ligger også seværdigheder lidt uden for Cairo, bland andet den tidligere hovedstad Memphis med sin marmorsfinx og Ramses d. II. Desuden kan man udenfor Cairo besøge pyramiderne i Giza og dødebyen Sakkara med sin specielle pyramide.

Giza’s største pyramide er farao Kheops’ gravplads. Desværre blev graven plyndret, før den første arkæolog fandt vej til Egypten, så derfor ved man meget lidt om graven og den tid. Man ved dog at Kheops pyramiden er det ældste, og også det eneste eksisterende af oldtidens syv vidundere.

Pyramiden blev bygget omkring 2.560 f.Kr. og man mener at byggeriet har taget omkring 30 år.

Den mest velbevarede pyramide er Khefrens pyramide og den er næsten lige så imponerende som Kheops pyramiden. Den er kun 3 meter lavere, altså 143 meter høj.