Pyramiderne og Kongernes dal

Kongernes dal, eller Wadi el-Muluk som det hedder på arabisk, er en dal i Egypten. I kongernes dal findes gravene for faraoerne. Kongernes dal ligger ved Nilens vestlige bred ved byen Luxor. Dalen er inddelt i en vestlig og en østlig del. De vigtigste af gravene ligger i den østlige del.

Kongernes Dal blev brugt som gravplads til faraoerne fra omkring 1539 f.Kr. til 1075 f.Kr. og indeholder i alt 63 grave. I dalen kan man se grave der tilhører de mest betydningsfulde faraoer, blandt andet Seti I og Ramses II. Gravene er pyntet med Egyptisk maling, Hieroglyffer og offergaver. Dog er gravene desværre blevet udsat for gravtyve som har taget gyldne ædelsdele, skulpturer og sarkofag.

Klik her for at købe billige billetter til Egypten.

Den første pyramide i Egypten blev lavet af faraoen Djoser. Denne første pyramide er anderledes og lignede ikke de senere dynastiers. Først efter Djosers søn Sneferu’s ændrede man på pyramidernes udformning, til de mere trekantede pyramider, som vi kender. Den største af de ægyptiske pyramider er faraoen Khufu’s. Denne pyramide er kendt som Den store pyramide i Giza. Pyramiderne var en familietradition, der gik tabt da de ægyptiske borgere gjorde oprør og den første Mellemperiode startede. Dog har enkelte faraoer fået bygget en pyramide efter sig også i de senere dynastier. Men faraoerne har ikke ønsket at blive begravet i pyramider i de senere dynastier, fordi de godt var klar over problemet med gravrøvere, og som følge at det fortræk at blive begravet i en klippe, i kongernes dal.

Der findes forskellige teorier om de berømte pyramider i Egypten, fordi de er så fantastisk store, så præcise i forhold til stjernebilledet og næsten helt umenneskelige. Nogle teorier går på hvordan de er støbt i beton, andre teorier omhandler hvordan egypterne har bygget ramper til at få løftet de enorme sten op på plads og helt andre teorier snakker om rumvæsner der har lavet pyramiderne i Egypten.